11.2.2024. 13:13
0
Sumnja se da je pomogla Nusretovim ubicama: Destanović bio u povremenom kontaktu sa Rijaldom H.
U okolini Sjenice jučer je u bunaru pronađeno tijelo Nusreta Destanovića, a s obzirom na to da je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, pokrenuta je istraga.

Prema izvorima bliskim istrazi, vjeruje se da je to bio zločin iz strasti, a dosad je nekoliko osoba uhapšeno zbog zločina.

Podsjetimo, u velikoj policijskoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su troje osoba u vezi sa brutalnim ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina. Među uhapšenima je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i Elvis Hrnjak (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. 

Treća osoba, Rijalda H. iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog djela. Dok je Sead Ž., koji je osumnjičen za ubistvo, u bjekstvu i nedostupan policijskim organima, piše Sandžak live.

Prema informacijama iz policije, sumnja se da su E. Dž. i Sead Ž., poznat i kao Ahmetović, u saizvršilaštvu nanijeli smrtne povrede Nusretu Destanoviću koristeći oštar predmet. Incident se dogodio 8. februara ove godine, a tijelo nesrećnog mladića je pronađeno u napuštenom bunaru u selu Međugorje u okolini Sjenice.

Izvještaji ukazuju na to da je Destanović bio u povremenom kontaktu s Rijaldom H, što je navodno izazvalo ljubomoru kod Seada Ž.

Rijalda H. i Sead Ž. živjeli su zajedno u Sarajevu prije nego što su se razveli, nakon čega se ona sa dvoje djece vratila u selo Bioc na Pešteru.

Istraga još uvijek pokušava da utvrdi motive i precizne okolnosti koje su doveli do tragičnog događaja, kao i ulogu koju su osumnjičeni imali u smrti Nusreta Destanovića. Lokalne vlasti i policija apeluju na sve koji imaju bilo kakve informacije da se jave i doprinesu rasvjetljavanju slučaja.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.