25.2.2024. 16:08
1
Poznati detalji ubistva Savića: Ubica ga ganjao, zabio mu nož u srce
Stefan Savić, 23-godišnji osvajač bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u MMA, preminuo je rano jutros. Osvajač bronze na ?vropskom prvenstvu u MMA iz novembra 2023. godine je žrtva napada koji se desio u noći između subote i nedjelje u centru Beograda. Na uglu Dunavske i Dobračine Savić je nađen sa ubodnom ranom, prenosi atvbl.

Kurir je izvijestio da je po svjedočenju jednog od očevidaca preminulog Savića napadač je ubo u predjelu srca i zatim nastavio i ubo još jednu osobu u blizini.

"Sumnja se da je nepoznati napadač prišao Stefanu i da je ubrzo došlo do sukoba koji se kobno završio, s obzirom na to da je ubica zario nož mladiću kod srca, tačnije ispod pazuha. Sve se dogodilo nasred ulice. Mladić je pao na pod, a napadač je pobjegao u nepoznatom pravcu, a neko od prolaznika pozvao je Hitnu pomoć koja je ubrzo zbrinula. Mnogo je krvario i nažalost u Urgentnom centru u Beogradu je podlegao povredama i pored svih napora ljekara", naveo je izvor Kurira.

Kako nezvanično saznaje Telegraf, najvjerovatnije je došlo do svađe u klubu, nakon čega je počelo gurkanje ispred kluba, da bi dvojica kenula da ga jure uz Dobračinu ulicu. Stefan je bježao, ali su ga sustigli, a jedan ga je izbo nožem.

Kad su ga izboli, nastavili su ka Gundulićevom vencu. Također, policija je pronašla i automobil u Dunavskoj ulici.

Policija je na licu mjesta i češlja područje na kojem se odigrao krvavi pir. Kako javlja reporter Telegrafa sa lica mjesta inspektori traže oružje kojem je izboden mladi sportista.

Policija, kako piše Telegraf, pretražuje i okolne lokale vjerovatno da bi pregledali snimke sigurnosnih kamera.

Starija gospođa koja živi u Dobračinoj ulici navodi da noćas nije čula ništa, međutim dodaje da su upravo na ovoj lokaciji sukobi veoma česti.

"Sa dubokim žaljenjem obavještavamo vas da je u ranim jutarnjim časovima tragično preminuo naš mladi reprezentativac Stefan Savić. MMA borac izuzetnog talenta i posvećenosti, zauvijek će ostati urezan u istoriju osvajanjem bronzane medalje, predstavljajući prvu generaciju koja je ponosno donijela odličje Srbiji u MMA. Njegov neizmjerni talenat, radna etika, ali i dobrota, ljubaznost i sportski duh, čine neizbrisiv trag. MMA Savez Srbije je potresen ovim gubitkom i iskreno izražava saučešće porodici i prijateljima. Počivaj u miru!", stoji u objavi MMA saveza Srbije.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.