3.3.2024. 13:01
1
Zvanično: Beograd ide u nove izbore!
U Beogradu se danas trebala održati konstitutivna sjednica Skupštine grada, ali predsjedavajući Toma Fila saopćio je kako ne postoje uslovi za formiranje Skupštine i da će Beograđani ići na nove izbore.

Ovo je bio treći pokušaj formiranja Skupštine i potvrđivanja mandata zastupnika. Prvi pokušaj je bio 19. februara, ali tada nije bilo većine. Isti scenarij je ponovljen i prije dva dana. Fila je predsjedao današnjom sjednicom kao najstariji zastupnik, javalja Telegraf.

Ponovno je objavio kako ne postoji kvorum i da nisu ispunjeni uslovi za formiranje Skupštine.

"Ne postoji većina. Nakon provedenih izbora nisu ispunjeni uslovi propisani Zakonom o lokalnoj samoupravi za formiranje Skupštine grada Beograda", kazao je.

Zastupnici "Srbija protiv nasilja", na čelu s nositeljima liste Dobricom Veselinovićem i Vladimirom Obradovićem, danas su stigli u Skupštinu. Ušli su u predvorje i istaknuli transparente na kojima piše "Krađa neće proći", "Beograd vas neće" i "Svi ste vi fantomi".

Srbijanska vlada će sada imenovati privremeno tijelo koje će se brinuti o gradu. Predsjednik Narodne skupštine mora u sljedećih mjesec dana raspisati nove izbore. Novi izbori moraju se održati u roku od 45 do 60 dana od dana raspisivanja.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.