16.3.2024. 8:51
0
Trumpov zet najavljuje velike investicije na Balkanu
Zet bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, Jared Kushner, saopćio je kako je blizu finalizacije projekata nekretnina na Balkanu.

Kako je pojasnio Kushner, poslovi nekretnina odnose se na Albaniju i Srbiju, a prema pisanju New York Timesa, Kushner je na ovim poslovima radio zajedno s Richardom Grenellom koji je za vrijeme vladavine Trumpa obavljao i poslove specijalnog izaslanika za Balkan.

Jedan od predloženih projekata odnosi se na razvoj ostrva u blizini obala Albanije, dok se drugi odnosi na luksuzni hotel i 1.500 stambenih jedinica s muzejom u Beogradu

"Treći projekat, koji se također nalazi u Albaniji, bio bi izgrađen na poluostrvu na jugu Albanije u sklopu poznatog odmarališta Vlora", piše NYT.

Učešće Kushnera odvijalo bi se kroz njegovu kompaniju Affinity Partners.

"Veoma smo uzbuđeni. Nismo još finalizirali ove poslove, ali naporno radimo i prilično smo blizu", poručio je.

Jared Kushner i njegova supruga posjetili su Albaniju dva puta otkako je Trump napustio funkciju. Putovali su zemljom sa Richardom Grenellom, a sastajali su se i sa premijerom Albanije.

"Podržavam Raminu viziju za Balkan. Volim Albaniju i pozivam američke investitore u zemlju", poručio je ranije Grenell.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.