18.3.2024. 20:07
0
Zagreb: Učenik sastavio popis za odstrel. Fotografirao i oružje
Ministarstvo nauke i obrazovanja obaviješteno je o slučaju učenika koji je sastavio popis učenika za odstrel. Prijetnju je potkrijepio fotografijom s oružjem.

Zabrinuti roditelji su pozvali policiju koja je došla u školu i sastavila izvještaj, a o svemu je obaviještena i prosvjetna inspekcija koja je obavila nadzor. Roditelji smatraju da direktor nije pravodobno reagirao, a večeras će o svemu biti riječi i na sjednici Vijeća roditelja.

"Da stvar bude još gora - popis prvi je zgužvao, napravio je i novi na kojem je bilo ime razrednice. Roditelji su u strahu, djeca - šta ako taj dječak izađe, dođe u školu, ne dobijaju nikakav odgovor", rekla je majka jednog učenika.

Viša savjetnica za socijalne pedagoge i preventivne programe na nacionalnoj razini Alma Rovis Brandić, iz Agencije za znanost i obrazovanje rekla je:

"Dolazimo i u stručno pedagoški nadzor škole gdje se traže propusti i izriču mjere. Sarađujemo ozbiljno s ministarstvo i prosvjetnom inspekciju. Naglasila bi značaj prevencije", a prevencija je djelovanje prije nego se rizik ostvari i u tom području najčešće pronađemo propuste.

 
Zagreb
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.