29.3.2024. 14:02
0
Dankina mama ponovo privedena na ispitivanje: Oko kuće čuju se bageri, jedan detalj je vrlo značajan
Četvrti dan prolazi u potrazi za malom Dankom, dvogodišnjom djevojčicom koja je nestala u utorak u 13.45 sati u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora, na istoku središnje Srbije.

Majka je ispričala kako je Danka nestala iz dvorišta porodične kuće dok je ona išla dati vode starijem djetetu. Roditelji su ispitani na policiji i izuzet je mobitel majke.

Policija je prekjučer oko 17.30 obustavila pretragu terena.

"Svi dosadašnji rezultati ukazuju na to da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara", objavila je policija.

Dankini roditelji jučer su cijeli dan bili u policiji na saslušanju. Policija ih je razdvojila te su prespavali u različitim kućama.

Oko kuće kod koje je djevojčica nestala stigli su bageri, policija i vatrogasci koji su rušili drveće oko kuće i čistili područje te kopali. Dosad je policija ispitala više od 50 osoba.

Sinoć se pojavila vijest da su u BiH uhapšena trojica muškaraca. Oni su, prema pisanju medija, na TikToku objavili da imaju informacije o nestanku Danke te tražili novac u zamjenu za te informacije.

MUP Srbije objavio je kako je jedan od njih rekao da je Danka kod njega u podrumu. Kako se doznaje, na ispitivanju su rekli da su se samo šalili.

S druge strane, neprestano se oko kuće gdje je nestala djevojčica čuju bageri koji prenose velike količine smeća i zemlje. Na terenu su svi, radnici i policajci, vatrogasna vozila i kamioni, javlja Telegraf.

Ivana Ilić, majka Danke (2), dovedena je policiju u Bor, potvrđeno je iz policije za Telegraf.rs. Policija će nastaviti njeno ispitivanje.

Roditelji nestale Danke Ilić stigli su kasno sinoć kući iz policijske stanice gdje su saslušavani povodom nestanka kćerke. Na saslušanju su proveli više od osam sati.

U toku je policijsko legitimiranje mještana i pregled okolnih kuća u Banjskom polju, javlja reporter Telegrafa s lica mjesta.

Jedna od mještanki Banjskog polja za Telegraf.rs otkrila je novi detalj u vezi sa slučajem nestanka Danke Ilić. Kako je objasnila, postoji jedno mjesto koje je skoro nemoguće pretražiti, pa pretpostavlja da može otežati potragu za djevojčicom.

"Postoji kanal koji odvodi vodu prilično daleko, tu je skoro nemoguće išta učiniti jer voda teče prilično brzo, a sve ostalo je već pretraženo", kazala je mještanka.

Od kuće kod koje je nestala Danka otišla je kolona vozila sa zatamnjenim staklima, a kod kuće je parkiran policijski kombi, javlja Telegraf.rs.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.