10.5.2024. 11:02
0
Plenković predao potpise za formiranje Vlade Milanoviću
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je u petak predsjednika hrvatske Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića, koji mu je donio potpise zastupnika u Hrvatskom saboru u okviru postupka za davanje mandata za sastavljanje nove hrvatske Vlade.

Plenković je u četvrtak objavio da ima potrebnih 76 potpisa za sastavljanje svoje treće Vlade, a danas se neslužbeno saznaje da ih je na Pantovčak donio 78.

Potpise su dali 61 zastupnik HDZ-a, 12 zastupnika Domovinskog pokreta, te navodno Vesna Vučemilović i četiri zastupnika nacionalnih manjina.

Nakon predaje potpisa Plenković nije davao izjave za medije. Prilikom dolaska na Pantovčak samo je kratko dobacio novinarima: "Ipak ste tu, to je dobro za demokratiju", aludirajući najvjerovatnije na to što u prvom pozivu iz Ureda hrvatskog predsjednika nisu bili pozvani mediji da bi ubrzo došao drugi poziv u kojem su mediji ipak pozvani.

Izjave nakon predaje potpisa nije davao ni hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Milanović je donio odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora za četvrtak, 16. maja, prenosi Hina.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.