20.5.2024. 19:54
0
Pripremite se za udare vjetra, grmljavinu i nepogode
Od večeras postepeno jačanje južnih i jugozapadnih visinskih strujanja, koja će nam u utorak(21.05.) donijeti u većem dijelu zemlje povremeno umjeren do na udare jak jugo i značajnije količine saharskog pijeska i prašine u zraku, navedeno je u vremenskoj prognozi na Facebook stranici BHMETEO.ba.

"Uz sve to i izrazito nestabilno vrijeme uz mjestimično kišu, pljuskove sa grmljavinom i nepogode.

Prvi na udaru mjestimično jačih pljuskova sa grmljavinom moguće da će se naći dijelovi Krajine, već u jutarnjim satima sutrašnjeg dana. Kasnije, od sredine dana i poslijepodne glavna zona nestabilnosti će biti uz Krajinu, sjever i sjeveroistok Bosne. Posebno se to odnosi na područja koja su uz rijeku Savu, gdje se u poslijepodnevnim satima mjestimično očekuju jači pljuskovi sa grmljavinom i nepogode uz led, jak vjetar i veću količinu kiše za kratko vrijeme.

U večernjim satima utorka i jugozapad Bosne te Hercegovina, prodorom hladne fronte sa zapada, mogu očekivati mjestimično jače pljuskove i grmljavinu.

Najmanje padavina uz rijeđu pojavu kiše ili pljuska se očekuje sutra u većem dijelu centralne i istočne Bosne zbog fenskog uticaja južnog strujanja i isušivanja zraka.

U noći na srijedu (22.05.) postepeno smirivanje vremena, ali poslijepodnevni sati srijede donose nove mjestimične pljuskove sa grmljavinom i nepogode", navedneo je u prognozi.

Podsjetimo, ranije danas snažno nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je okolinu Mrkonjić Grada, Kneževa, Bugojna i Viteza.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.