22.7.2024. 14:53
0
Novi detalji užasa u Hrvatskoj: Šesta žrtva podlegla u bolnici, ubica bio hapšen prošlog mjeseca
FOTO: Jutarnji/ Facebook
Broj žrtava u masakru u domu za stare i nemoćne u Daruvaru porastao je na šest, kako piše "Jutarnji list".

Naime, kako doznaju, u virovitičkoj bolnici umrla je još jedna osoba na koju je napadač otvorio vatru u Daruvaru, što je kasnije potvrdio i glavni državni advokat Ivan Turudić.

- Izražavam sućut obiteljima stradalima, prema prvim informacijama šestero je stradalih - rekao je Turudić.

Nikola Milina, glavni direktor policije, izrazio je saučešće porodicama stradalih. 

- U 10:18 stigla je prva dojava o pucnjavi, nije se tačno ni znalo, više dojava bilo, policijska postaja odmah je uputila raspoložive snage, kolege su vrlo brzo identificirale počinitelja. Zahvalio bih kolegama, koji su brzo uhitili počinitelja. Stigla je potvrda iz bolnice Virovitica da je šest smrtno stradalih i šest povrijeđenih osoba. U tijeku je očevid, rekao je Milina.

Policija je ubicu zatekla u ugostiteljskom objektu, imao je vatreno oružje kod sebe.

Milina je potvrdio da je policija dosad tri puta postupala prema masovnom ubici iz Daruvara. Dva puta zbog narušavanja javnog reda i mira te jednom zbog porodičnog nasilja. Posljednji put policija je postupala prije mjesec dana.

- Prije mjesec dana se radilo o sukobu s poznanikom, obojica su bila u alkoholiziranom stanju. Ta osoba je zadobila teže povrede, a kriminalističko istraživanje još nije završeno - rekao je Milina.

Potvrdio je da se postupanje zbog porodičnog nasilja dogodilo 2004., a nasilje se dogodilo između počinitelja i njegova oca.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.