25.7.2024. 19:06
0
Srbija od BiH traži izručenje osumnjičenog za pomoć napadaču na policajce u Loznici
Srbijansko Ministarstvo pravde uputilo je pravosuđu BiH molbu za izručenje osumnjičenog za organizovanje prijevoza Fatonu Hajriziju, koji je u noći između 17. i 18. jula u Loznici jednog policajca ubio, a drugog ranio, prenosi RTS.

Sumnja se da su Z.R., koji je 18. jula uhapšen u Bijeljini, i njegova supruga I.R., koja je uhapšena u Mladenovcu kod Beograda, organizovali Hajriziju prijevoz od Preševa na jugu Srbije do Loznice, gdje je pucao u policajce.

Beogradski mediji pišu da je na snazi i potjernica Srbije za Z.R. zbog izdržavanja kazne zatvora od osam godina na koju je osuđen zbog trgovine drogom.

Osim bračnog para, uhapšen je i muškarac iz Tutina, koji je te noći vozio Hajrizija od Preševa do Loznice.

Policija u Srbiji je 19. jula u blizini granice s BiH ubila Fatona Hajrizija nakon što je, kako je saopšteno, ubio jednog, a ranio drugog policajca.

Do napada je došlo kada su policajci, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo u kojem se nаlаzio osumnjičeni. Dok je izlazio iz automobila, iz pištoljа je pucao u policajce, a potom pobjegao.

- Kada ga je policija pronašla poslije dvodnevne potrage, pucao je na pripadnike policije, nakon čega je likvidiran - izjavio je 19. jula ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Hajrizi je 6. jula pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Smrekonici na Kosovu.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.