30.6.2016. 8:37
0
Erginay: Uvijek smo naspram terora stajali čvrsto
Teroristički napad u Turskoj nije imao samo za cilj uzdrmati Tursku nego cijelo čovječanstvo, kazao je za "Dnevni avaz" ambasador Republike Turske u BiH Cihad Erginay, dan poslije krvoprolića na istanbulskom aerodromu "Ataturk".

- Turska se već godinama bori protiv terorizma, ali ovo pokazuje da je to bitka cijelog čovječanstva. Jasno je da terorizam ima za cilj preplašiti vas. Zato je važno stajati čvrsto naspram njega i tako zaustaviti da teror dođe do svog cilja. A terorizam neće biti uspješan ako ne uspije promijeniti našu svakodnevicu i tok naših života - kaže Erginay.

Naveo je da je, uprkos velikom broju žrtava, turska javnost zna koliko je bitno boriti se protiv terorizma.

- Turski narod nikada nije dozvolio da mu se moral i raspoloženje promijeni uprkos ovim desavanjima. Jer, naša je sigurnost na najvišem mogućem nivou. Turska je u tom pogledu položila ispit. Teroristi, naime, nisu mogli ući na aerodrom, već su napad izveli izvan aerodroma, što pokazuje da je sigurnost neupitna. Bez obzira na sve ovo, Turska će nastaviti sa svojim životom - kaže Erginay.

On navodi da se terorizam koji je prijetnja cijelom čovječanstvu može pobijediti, ali samo solidarnošću.

- U mnogim evropskim gradovima izvedeni su teroristički napadi. Na Bliskom istoku dnevno se dešavaju takve stvari. Teror koji pogađa nas, sutra će nekog drugog, prekosutra nekog trećeg. Dakle, ne postoji dobar i loš terorista, ovoga ili onoga, teror je teror, a terorista je uvijek terorista. Sve žrtve su iste, kao i svaki napad koji se desi  -kazao je Erginay.

Dodao je da će Turska, kao i ranijih godina, uspješno nastaviti borbu protiv terorizma.

- Naspram terora smo bili vrlo jaki, stajali smo vrlo čvrsto i to će i u narednom periodu tako biti - poručio je Erginay.

(FENA) 
 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.