19.4.2017. 22:05
0
Trump i Abbas se sastaju u Washingtonu 3. maja
Američki predsjednik Donald Trump dočekat će palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa narednog mjeseca.

Portparol Bijele kuće Sean Spicer objavio je u srijedu da je Abbasova posjeta planirana za 3. maj.

Očekuje se da  dvojica čelnika razgovaraju o naporima na postizanju mira između Izraelaca i Palestinaca.

Trump je raskinuo s dugotrajnom američkom politikom u februaru kada je odustao od jasne podrške nezavisnoj palestinskoj državi, rekavši kako bi mogao podržati opciju jednodržavnog rješenja sukoba. 

Tokom konferencije za novinare u Bijeloj kući s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, Trump je izjavio: "Podržavam i jednodržavno i dvodržavno rješenje, ja sam za bilo koje rješenje koje želi svaka od strana".

Trump je, međutim, također zatražio od Izraela da "drži na čekanju" gradnju jevrejskih naselja na teritorijama koje Palestinci žele za buduću državu, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.