21.3.2018. 18:38
0
U napadu na školu u Siriji poginulo 16 djece
Najmanje 20 civila, od kojih 16 djece, stradalo je danas u vazdušnom napadu na jednu školu u sirijskoj provinciji Idlib koja je pretežno u rukama ekstremista, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"U napadu su pogođena djeca koja su izlazila iz osnovne škole. Imala su oko 11 godina", navela je opservatorija ne precizirijaći ko je sproveo napad.

Škola u mestu Kafr Batih na istoku Idliba nalazi se u blizini kontrolog punkta ekstremističke organizacije Hajat Tahrir al Šam koja kontroliše gotovo cijelu provinciju. 

Od početka rata u Siriji prije sedam godina stradalo je 350.000 ljudi dok je nekoliko miliona napustilo svoje domove, prenosi Beta.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.