7.4.2018. 15:20
0
Turski ministar vanjskih poslova: Američko naoružavanje terorista je "tačka razdora"
Američka politika naoružavanja terorista PKK i YPG u Siriji je “tačka razdora” između Ankare i Washingtona, rekao je turski ministar vanjskih poslova Mevlüt Çavuşoglu.

- Tačka razdora sa Sjedinjenim Državama je njihova politika naoružavanja PKK i YPG kako bi oni služili kao njihova pješadija, iako su poznati po terorizmu – napisao je Çavuşoğlu u članku za američki magazin Foreign Policy pod nazivom “Smisao operacije Maslinova grančica” koji je objavljen 5. aprila, prenosi Anadolija.

Çavuşoğlu je rekao da je naoružavanje terorista “legalno i moralno upitna politika koju je pripremila Obamina administracija u svojim posljednjim danima, a koja se nekako ušunjala u Trumpovu administraciju”.

Çavuşoğlu je naveo da je SAD “igrao na ruku svim kritičarima i protivnicima svojom odlukom da sklopi savez sa teroristima unatoč vlastitim vrijednostima i 66-godišnjoj alijansi s jednom od njihovih glavnih meta, Turskom.”

Kazao je da mu je drago da mnogi NATO saveznici ne slijede ovu američku politiku.

- Nadam se da će moj novi kolega, budući državni sekretar Mike Pompeo i savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton smatrati prioritetnim ispravljanje ovog puta – dodao je.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.