12.11.2018. 14:29
0
Članovi albanske mafije koja vlada londonskim podzemljem: Objavljuju slike oružja, novca, auta i imaju hiljade pratilaca na društvenim mrežama
Britanska nacionalna agencija za kriminal izražava zabrinutost navodeći kako su albanske zločinačke organizacije uspostavile "visok stepen utjecaja unutar organiziranog kriminala u Velikoj Britaniji

Članovi albanske mafijaške grupe koji su, kako navode britanski mediji, "kokainom pokorili Veliku Britaniju", bez imalo skrupula na društvenim mrežama obljavljuju fotografije na kojima se hvale novcem i skupim automobilima.

Grupa Hellbanianz, sa sjedištem u Barkingu u istočnom Londonu, kako navodi Daily Express, svake godine u Ujedinjenom Kraljevstvu prometuje drogu vrijednu milione funti. Ali, umjesto da skriva svoje ilegalne aktivnosti, grupa bogatstvo, ali i oružje, otvoreno pokazuje na Instagramu, skupljajući na taj način više od 100.000 sljedbenika.

Tri vodeća člana grupe osuđena su na ukupno 42 godine zatvora 2016. godine nakon što je policijskom akcijom otkrivena droga i mitraljez u vrijednosti šest miliona funti.

Ali, čini se da su zatvorske odredbe učinile malo da bi odvratile aktivnosti ove grupe na društvenim mrežama. Najsvježiji primjer je od jučer. Naime, jedan od članova, uslikan kako prema kameri pokazuje srednji prst, napisao je "Pokušavam ga potrošiti (op.novac)... Vi ga još uvijek pokušavate zaraditi", prenosi Oslobođenje.

Šokantne fotografije na njihovim društvenim mrežama uključuju još i kolač napunjen novčanicama od 50 funti, kao i videa u kojima repuju o nasilju i napadima, a postavili su i fotografiju djeteta koji nosi medaljon - simbol njihove grupe.
Hvale se kako imaju "kontrolu nad Londonom" i tvrde da su "spremni na rat sa suparnicama", o čemu ih upozoravaju u jezivim YouTube videima. Opisuju se kao bogovi ulica i poziraju sa bijesnim automobilima i glamuroznim ženama.

Tristen Aslanni, jedan od članova bande, osuđen je na 25 godina zatvora zbog posjedovanja droge i vatrernog oružja u junu 2016. godine. Uhvaćen je nakon što se tokom policijske potjere automobilom zabio u trgovinu u Crouch Endu. Policija je pretražila njegovu i kuću otkrila skrivenu drogu u vrijednosti nevjerovatnih šest miliona funti, uključujući kokain, kao i škorpion sa prigušivačem.

U međuvremenu je u albanskoj luci Drač, u februaru ove godine, zaplijenjen kontejner sa bananama uvezenim iz Kolumbije u kojem se nalazio kokain vrijedan 160 milliona funti. Vjerojatno bi veliki dio toga završio u Londonu da ga lokalne vlasti nisu zaplijenile, podsjeća Daily Express.

Britanska nacionalna agencija za kriminal izražava zabrinutost navodeći kako su albanske zločinačke organizacije uspostavile "visok stepen utjecaja unutar organiziranog kriminala u Velikoj Britaniji i imaju značajan pristup britanskom tržištu trgovine drogama", posebno kokaina, prenosi Daily Mail.


(Lejla Trle) 

OSLOBOĐENJE PORTAL
TAGOVI

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.