10.2.2019. 21:15
0
Protesti u Rusiji u znak solidarnosti sa opozicionarkom Anastasijom Shevchenko
U nekoliko gradova u Rusiji održane su protesti u znak solidarnosti sa Anastasijom Shevchenko, opozicionom aktivisticom.

Anastasia Shevchenko iz južnog grada Rostov na Donu prošlog mjeseca postala je prva  osoba koja je optužena po novom ruskom zakonu, a koji predviđa zatvorsku kaznu za "sudjelovanje u aktivnostima nepoželjne organizacije".

Ševčenko radi za  Otvorenu Rusiju, organizaciju koju finansira prognani milijarder Mihail Hodorkovski. Rusija je 2015. donijela mnogo kritizirani zakon  kojim se grupe koje navodno štete nacionalnim interesima smatraju  kao "nepoželjne".

TV kanal Dozhd izvijestio je u nedjelju da se oko 100 ljudi okupilo u znak podrške Anastasiji Shevchenko  u Moskvi. Nekoliko desetaka također je bilo na ulicama Sankt Peterburga i Jekaterinburga, prenosi AP.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.