23.2.2019. 17:36
0
Kim Jong Un: Ne želim da mi djeca žive sa bremenom nuklearnog oružja
Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un rekao je američkom državnom sekretaru Mikeu Pompeu da ne želi da mu djeca odrastaju sa bremenom nuklearnog oružja, izjavio je bivši oficir CIA-e Andrew Kim.

Kim je, kako kaže, to rekao Pompeu u aprilu prošle godine kada je američki državni sekretar bio u zvaničnoj posjeti Pyongyangu zbog priprema samita Kima i predsjednika SAD Donalda Trumpa, prenosi Reuters.

“Ja sam otac i muž. Imam djecu. Ne želim da moja djeca odrastaju sa nuklearnim oružjem na svojim plećima”, rekao je Kim Pompeu prema tvrdnjama bivšeg oficira CIA.

Sjevernokorejski lider krenuo je vozom u Hanoj gdje bi trebalo da se drugi put sastane sa Trumpom. Blindirani voz krenuo je iz Pyongyanga, a kako se navodi, voz će do vijetnamske prijestonice putovati 48 sati.

Vijetnamsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da će Kim doputovati u Vijetnam prije samita u “prijateljsku posjetu” toj zemlji, ali nije objavljeno kada će tačno doći niti je objavljen raspored za tu posjetu.

Kimov voz putovaće do granice s Vijetnamom do mjesta Dong Dang, odakle će do Hanoja nastaviti kolima, zbog čega su lokalne vlasti najavile zatvaranje puteva.

Samit Trumpa i Kima zakazan je za 27. i 28. februar, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.