3.3.2019. 22:59
0
Guaido pozvao pristalice na demonstracije u ponedjeljak
Lider opozicije u Venecueli Juan Guaido pozvao je građane da u ponedjeljak izađu na demonstracije širom zemlje, u danu kada se očekuje njegov povratak iz Ekvadora.

Guaido, predsednik parlamenta koji se tokom demonstracija 23. januara proglasio za privremenog predsjednika zemlje, naveo je na Twitteru da Venecuelanci treba da prate njegove zvanične objave, u kojima će navesti detalje o mjestu susreta s pristalicama, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Guaido je bio u posjeti Ekvadoru, u okviru turneje po latinoameričkim zemljama, čiji je cilj da poveća pritisak na osporavanog predsjednika Venecuele Nicolasa Madura da podnese ostavku.

On navodi da Maduro mora da podnese ostavku kako bi Venecuela mogla da se oporavi od političke i humanitarne krize.

S druge strane, Maduro tvrdi da je Guaido dio zavjere iza koje stoje SAD i čiji je cilj njegovo zbacivanje s vlasti.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.