31.10.2019. 20:55
0
Direktor Boeinga priznao: Osjećam se odgovornim za smrt 346 ljudi
Tokom svjedočenja pred članovima Kongresa SAD-a, izvršni direktor avionske kompanije Boeing, Dennis Muilenburg, jučer je u više navrata priznao kako se osjeća odgovornim i kako je dizajn stabilizacijskog sustava MCAS bio jedan od uzroka kobnih avionskih nesreća u kojima je poginulo 346 putnika i članova posade.

Zastupnici su Muilenburgu istaknuli niz propusta koji pokazuju da je kompanija više vrednovala zaradu od sigurnosti.

"Ne slažem se s tim. Naš poslovni model naglašava sigurnost“, kazao je Muilenburg, a prenosi CNN.

Potegnuli pitanje njegove odgovornosti

Zastupnici su također doveli u pitanje njegovo preuzimanje odgovornosti.

"Imate li sada manju plaću, radite li od sada besplatno kako biste riješili ovaj problem?“ upitao je Muilenburga zastupnik Steve Cohen.

"Zastupniče, ovdje meni novac nije bitan. Odbor odlučuje o takvim pitanjima“, odgovorio je Dennis Muilenburg na što je Cohen utvrdio kako on onda nije preuzeo nikakvu odgovornost.

Zastupnik Paul Mitchell upitao je Muilenburga hoće li podnijeti ostavku. Muilenburg je odgovorio da ne namjerava dati ostavku mada je priznao kako su se nesreće dogodile dok je on bio nadležan, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.