4.3.2020. 10:14
0
Tornado pogodio Tennessee: 24 mrtvih, 77 nestalih
Samo noć prije izbora u utorak (Super Tuesday) američku državu Tennessee pogodio je tornado koji je oborio najmanje 40 zgrada i usmrtio najmanje 24 osoba.

Državna Agencija za vanredne situacije smatra da bi konačan broj smrtnih slučajeva mogao biti veći kako napreduje potraga za žrtvama.  

Ogromna šteta nanijeta je centralnom dijelu Nashvilla, gdje je više stotina porodica ostalo bez krova nad glavom.

Tornado je prekinuo dovod električne energije, obarao drveće, krovove i zidove kuća. Zatvorene su škole i aerodrom, a uklonjena su oštećena glasačka mjesta.

Zvanični izvori navode da je bez električne energije ostalo oko 48.000 potrošača u Nashvillu, 17.000 u okrugu Wilson i još 8.000 u okruzima Cumberland, Putnam i Jackson.

Gradonačelnik Nashvilla John Cooper komentirao je tim povodom kako je 'prošla noć podsjetnik na to kako je život krhka stvar'.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.