15.10.2020. 13:59
0
Poljska pojačava restrikcije zbog porasta broja zaraženih
Dnevni broj slučajeva zaraze koronavirusom porastao je u četvrtak prvi put na preko 8.000, što je rekordno visok broj slučajeva drugi dan zaredom, zbog čega će zemlja vjerovatno uvesti nove restrikcije kako bi pokušala suzbiti pandemiju.

Iako zdravstvene vlasti kažu da za sada ima dovoljno bolničkih kreveta i respiratora, ljekari upozoravaju da bi se sistem mogao preopteretiti.

- Još uvijek smo u trenutku kada moramo očekivati da će broj zaraženih neko vrijeme rasti i da će taj porast biti značajan - rekao je Michal Dworczyk, zvaničnik iz ureda premijera, za kanal TVN 24, prenio je Reuters.

U četvrtak je broj zaraženih porastao za preko 24 posto u odnosu na prethodni dan, na 8.099 novih slučajeva, prema ministarstvu zdravlja. 

Vladin glasnogovornik Piotr Muller rekao je da će Poljska u četvrtak vjerovatno uvesti nove restrikcije kako bi usporila širenje virusa.

Zamjenik ministra zdravlja Waldemar Kraska rekao je javnoj radio stanici PR24 da će većina velikih poljskih gradova u četvrtak postati "crvene" zone, područja s najvišim nivoom restrikcije zbog koronavirusa.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.