9.11.2020. 8:40
0
Terorista u Beču pucao iz puške proizvedene u Srbiji
Zastava M70, takozvana Ciganka (M-70 AB) je vatreno oružje iz kojeg je u ponedjeljak ubijeno četvero ljudi, a njih 13 je ranjeno.

Kujtim Fejzulai je pucao po civilima iz puške koja je proizvedena u Srbiji. Ujedno je i jedna od posljednjih Zastavinih pušaka proizvedenih u Jugoslaviji.

Izvedenica je Sovjetskog Kalašnjikova AK-47, a tvrdi se da je bolja od originala, piše Avaz. Danas postoje mnoge kopije, a jedna od najpoznatijih je jugoslavenska, zbog poboljšanja koje su u nju ugrađena. 

Proizvodila se u Kragujevcu, kao varijanta poznatije puške Kalašnjikova AK-47. Koristi streljivo kalibra 7,62x39 mm, te ima mogućnost ispaljivanja tromblonskih mina, te ima mogućnost montiranja podcjevnog bacača granata 40 mm.







 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.