5.12.2020. 17:43
0
U Pekingu jedan novi uvezeni slučaj korone, nema lokalnih prenosa zaraze
U Pekingu je u petak prijavljen jedan novi uvezeni slučaj COVID-19, saopćila je u subotu Komisija za zdravstvo.

Radi se o 44-godišnjaku iz provincije Zhejiang iz istočne Kine koji je stigao u utorak na aerodrom u Pekingu letom iz Italije preko Danske.

Na aerodromskoj carini bio je negativan na koronavirus i poslan je u karantin u određeni hotel. U četvrtak je bio pozitivan na virus, a zatim je prebačen u  bolnicu u Pekingu, gdje mu je u petak dijagnosticiran COVID-19. Svi njegovi bliski kontakti stavljeni su u karantin, a trenutno nema izvještaja o daljnjim infekcijama.

Osim toga, hotel u kojem je odsjeo je dezinficiran, prenosi Xinhua.

Prema podacima Komisije, u Pekingu u petak nisu zabilježeni novi lokalno preneseni potvrđeni, asimptomatski ili sumnjivi slučajevi COVID-19.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.