9.12.2020. 14:29
0
Boris Johnson: Nijedan britanski premijer ne može pristati na trenutne zahtjeve EU
Premijer Boris Johnson izjavio je u srijedu da nijedan britanski čelnik ne može pristati na zahtjeve na kojima Evropska unija "trenutno insistira", dodajući da bi, iako se trgovinski sporazum treba dogovoriti, njegova zemlja prosperirala bez takvog sporazuma.

- Naši prijatelji u EU trenutno insistiraju da, ukoliko usvoje novi zakon u budućnosti kome se mi u ovoj zemlji ne povinujemo, oni tada imaju automatsko pravo da nas kazne i izvrše odmazdu - izjavio je on u parlamentu.

- I drugo, oni tvrde da Ujedinjeno Kraljevstvo treba biti jedina zemlja u svijetu koja nema suverenu kontrolu nad svojim ribolovnim vodama. I ja ne vjerujem da su to odredbe koje bi bilo koji premijer ove zemlje trebao prihvatiti - poručio je britanski čelnik, prenosi Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.