18.12.2020. 17:20
0
Bugarska protjerala ruskog diplomatu, Moskva će odgovoriti na tu mjeru
Bugarsko ministarstvo vanjskih poslova dalo je ruskom diplomati 72 sata da napusti zemlju nakon što je ured državnog tužioca naveo da je on bio umješan u špijuniranje te balkanske zemlje od 2017. godine, saopćilo je ministarstvo u petak.

Portparol ministarstva izjavio je da je o tome obaviještena ruska ambasada u Sofiji.

U posebnom saopćenju, ured tužioca navodi da je ruski diplomata tražio osjetljive vojne informacije, uključujući i broj američkih vojnika razmještenih u NATO članici Bugarskoj tokom vojnih vježbi.

Ruska ambasada u Sofiji danas je saopćila da je bugarsko  protjerivanje ruskog diplomate neutemeljeno i da Moskva zadržava pravo da odgovori na tu mjeru, prenosi Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.