12.5.2021. 20:15
1
Panel WHO-a: Pandemija koronavirusa se mogla spriječiti
Pandemiju Covid-19 je bilo moguće spriječiti, saopćio je nezavisni panel za procjenu.

Panel, koji je uspostavila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), navodi da je zajednički odgovor WHO-a i globalnih vlada bio "toksični koktel" koji je omogućio da dođe do pandemije.

WHO je trebala proglasiti globalnu vanrednu situaciju ranije nego što je učinila, navodi se u izvještaju, dodajući da je svijet bez hitnih promjena ranjiv za još pandemija, prenosi BBC.

Više od 3,3 miliona ljudi širom svijeta umrlo je od Covida.

Iako SAD i Evropa počinju ublažavati restrikcije i nastavljati s nekim aspektima predpandemijskog života, virus još uvijek uništava dijelove Azije.

Indija posebno bilježi rekordni broj novih slučajeva i smrtnih slučajeva, uz ozbiljan nedostatak kisika u bolnicama širom zemlje.

Zemlje poput Indije i Nepala također bilježe porast virusa.

(FENA)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.