30.7.2021. 16:40
0
Više od 100.000 djece u etiopskom Tigrayu u riziku od pothranjenosti
Više od 100.000 djece u etiopskoj regiji Tigray moglo bi patiti od teške akutne pothranjenosti u narednih 12 mjeseci, saopćio je Dječji fond UN-a (UNICEF) u petak.

Glasnogovornica UNICEF-a Marixie Mercado, govoreći nakon povratka iz Tigraya, poručila je na brifingu UN-a u Ženevi da su trudnice i dojilje akutno pothranjene.

- Potreban nam je neometan pristup Tigrayu i sloboda kretanja širom regije u cilju pružanja podrške djeci i ženama koja je hitno potrebna – kazala je Mercado.         

-  Ujedinjenim nacijama potrebni su satelitski telefoni i ostala ključna telekomunikacijska oprema za njihove operacije u Tigrayu - kazao je portparol UN-a Jens Laerke, tražeći od etiopske vlade da izda odobrenje, prenosi Reuters.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.