30.7.2021. 18:37
0
Ribeiro-Krasniqi: Nastavljamo konstruktivnu saradnju OSCE-a i AMA-e
Predstavnica OSCE-a za slobodu medija (RFoM), Teresa Ribeiro, sastala se 29. jula sa Armelom Krasniqi, novoizabranom predsjedavajućom Tijela za audiovizuelne medije Albanije (AMA).

Krasniqi je informisala predstavnicu o radu AMA-e, izazovima s kojima se suočava medijski sektor u Albaniji i njenoj viziji budućih aktivnosti i saradnji s lokalnim medijima, saopćeno je iz Ureda OSCE-a.

Ribeiro je naglasio da je nezavisni i snažni regulator sa stabilnim modelom finansiranja od vitalnog značaja za obavljanje važnih poslova na efikasan i odgovoran način. Predstavnik je govorio i o godišnjoj konferenciji za medije OSCE-a za jugoistočnu Evropu koja će se održati 11. i 12. oktobra ove godine u Tirani.

Ribeiro i Krasniqi složile su se da nastave konstruktivnu saradnju između institucija. Ribeiro je ponudila pomoć njenog ureda, posebno oko pravnih pitanja koja su važna za svakodnevni rad AMA-e.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.