2.3.2022. 19:17
0
Ruska strana tvrdi da su ukrajinski pregovarači na putu za Bjelorusiju
Ruski zvaničnici kažu da očekuju da ukrajinski pregovarači stignu na poljsko-bjelorusku granicu na sljedeću rundu mirovnih pregovora u četvrtak ujutro, gdje će se razgovarati o prekidu vatre, prenosi TASS.

Glavni pregovarač Moskve Vladimir Medinski rekao je ruskim medijima da je ukrajinska delegacija napustila glavni grad Kijev i da ruske trupe obezbjeđuju sigurnosni koridor za njihovu delegaciju.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je ranije u srijedu da Moskva ostaje privržena "demilitarizaciji Ukrajine" i dodao da bi trebala postojati "lista specifičnog oružja koje nikada ne može biti raspoređeno na ukrajinskoj teritoriji."

Ali rekao je da režim Vladimira Putina priznaje pravo ukrajinskog naroda da bira svoje lidere i da Rusija prihvata Volodimira Zelenskog kao legitimnog predsjednika. Ruska delegacija već je doputovala u Bjelorusiju na drugi krug pregovora s Ukrajinom, rekao je za TV stanicu Russia 24 šef ruskog izaslanstva Vladimir Medinski.

Delegacije Ukrajine i Rusije oko situacije u Ukrajini predstavljat će isti članovi kao i tokom prvog kruga, izvijestila je ruska državna novinska agencija RIA.


(FENA/  Amer M.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.