28.7.2022. 21:17
0
Ukrajinske snage u protekle dvije sedmice oslobodile tri naselja u oblasti Herson
Oružane snage Ukrajine u protekle dvije sedmice oslobodile su od ruskog okupatora naselja Ivanivka, Lozove i Andriivka u Hersonskoj oblasti, rekao je zamjenik načelnika Glavnog operativnog odjeljenja Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, Oleksij Hromov na konferenciji za medije, prenosi Ukrinform.

- Naše vojne jedinice nastavljaju postepeno oslobađanje Hersonske oblasti od ruskih okupacionih snaga. U protekle dvije sedmice oslobođene su Ivanivka i Lozove. Andriivka je oslobođena ove sedmice - rekao je Hromov.

Kako je saopćeno, nakon što su Oružane snage Ukrajine 27. jula izvele udare na most Antonivka, regionalna uprava Hersona saopćila je da su uništeni logistički putevi agresora na desnoj obali regije. 

Ministarstvo odbrane Velike Britanije, pozivajući se na obavještajne izvore, navelo je da "ukrajinska kontraofanziva na Herson uzima zamah".

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.