14.9.2022. 14:11
1
Kremlj: Ne treba samo Evropi plin. Postoje regije koje se razvijaju puno brže
Kremlj je danas pokušao umanjiti važnost pada prodaje plina evropskim zemljama, poručivši da ima drugih zemalja koje su spremne kupovati ruske energente.

U odgovoru na novinarsko pitanje o budućnosti izvoza plina Evropi, Dmitri Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika Putina, rekao je da će Rusija nadoknaditi gubitke nastale padom prodaje plina Evropi prodajom drugim državama.

“Evropa nije jedini konzument prirodnog plina niti je jedini kontinent kojem treba plina. Postoje regije koje se razvijaju puno brže, one mogu kompenzirati smanjenu potražnju za ruskim plinom u Evropi”, rekao je Peskov.

Prije početka ruske invazije na Ukrajinu, neke evropske zemlje su svoje potrebe za plinom podmirivale isključivo ruskim plinom. No, od početka rata evropske zemlje su drastično smanjile uvoz ruskog plina, a sama Rusija je pak drastično smanjila isporuke.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.