20.9.2022. 17:14
0
McDonald’s se vratio u razorenu Ukrajinu, dostavljači u redovima čekaju narudžbe
Tri kijevske podružnice lanca brze hrane McDonald's u utorak su ponovno otvorene prvi put od početka ruske invazije, što je znak da se život u glavnom ukrajinskom gradu vraća u normalu nakon gotovo sedam mjeseci rata.

Američki lanac restorana brze hrane ranije je u saopćenju objavio da će, nakon razgovora s ukrajinskim dužnosnicima, sa stručnjacima za sigurnost i dobavljačima ponovno otvoriti svoje kijevske ispostave, no isprva samo za isporuku.

Novinari AFP-a u utorak su se i osobno uvjerili u tačnost informacije kad su ugledali red zaposlenika dostavnih firmi, poput Glova, koji su ispred jednog restorana čekali da prikupe narudžbe.



“U oktobru  će ova tri restorana ponovno biti otvorena za posjetitelje, a uz njih će se otvoriti McDrive i McDonald Express”, stoji u priopćenju tvrtke.

“U sklopu postupnog ponovnog otvaranja restorana, u Kijevu ih kanimo otvoriti još sedam, nakon čega će se broj povećati i u glavnome gradu i u gradovima na zapadu zemlje”, dodaje se.

McDonald’s je obustavio rad u Ukrajini 24. februara  odmah nakon ruske invazije.

Dugo iščekivano ponovno otvaranje popularnog američkog restorana brze hrane mnogi Ukrajinci vide kao simboličan iskaz potpore.

U Rusiji je McDonalds zatvorio svoja prodajna mjesta, a ranije ove godine sve je svoje ruske restorane prodao biznismenu Alexanderu Govoru, prethodno najavivši potpuno povlačenje s ruskog tržišta.

U objašnjenju je tada objavljeno da nastavak rada McDonaldsa u Rusiji “više nije održiv niti je u skladu s vrijednostima tvrtke”.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.