20.12.2022. 21:11
0
Naoružani napadači ubili osam civila u iračkoj pokrajini Dijala
Naoružani ljudi ubili su najmanje osam civila i ranili sedam u sjevernoj iračkoj pokrajini Dijala, saopćili su u utorak policijski i medicinski izvori.

Napadi su se desili u selu Albu Bali u blizini grada Khalisa, 80 kilometara sjeverno od Bagdada, saopćila je policija.

Mještani su svojim privatnim vozilima prevezli ranjenike u bolnicu u Khalisi, a članovi medicinske ekipe saopćili su da je sedmero ubijenih imalo rane od metaka.

Dodali su da bi broj poginulih mogao porasti jer su neki od ranjenih u kritičnom stanju.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost, ali je policija u Khalisu optužila militante iz Islamske države da su izveli napad.

Napad je uslijedio dan nakon što je u eksploziji bombe podmetnute pokraj puta ubijeno najmanje devet saveznih policajaca u blizini sjevernog grada Kirkuka, bogatog naftom. Odgovornost za taj napad preuzeli su militanti Islamske države, prenosi Reuters.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.