23.1.2023. 12:58
0
Dani Alves mogao bi provesti čak 15 godina u zatvoru: "Opirala sam se ali je on bio mnogo jači od mene"
Najtrofejniji igrač u historiji nogometa Dani Alves u velikim je problemima.

Prijeti mu višegodišnji boravak iza rešetaka. Još u petak je uhapšen pod teškom optužbom za seksualno uznemiravanje bez mogućnosti izlaska iz zatvora s kaucijom. Novi detalji skandala ne idu mu u korist.

Pogotovo jer je Alves više puta mijenjao svoj iskaz. Isprva je negirao sve optužbe, tvrdeći kako ne poznaje djevojku koju je navodno seksualno uznemiravao.

No, onda su Alvesa ipak demantovali snimci nadzornih kamera iz noćnog kluba u Barceloni u kojem se dogodio incident.

Na snimcima se jasno vidi kako je bio u društvu žrtve. Španski mediji prenose uznemirujuće detalje sporne večeri i incidenta koji se dogodio u jednoj od soba noćnog kluba.

“Nisam znala što je iza tih vrata. Mislila sam kako će biti još jedan VIP prostor. Opirala sam se, ali on je bio mnogo jači od mene”, prenose izjavu žrtve.

Alves je 23-godišnju pokušao prisiliti djevojku na seksualni odnos. Nakon što je ona to odbila ošamario ju je.

Prema tvrdnjama španskih medija 23-godišnja djevojka je odlučila kako neće tražiti odštetu bude li Alves osuđen.

Proglase li ga krivim, Alves može u zatvoru provesti i do 15 godina, prenose Sportske novosti.

Meksički klub Pumas raskinuo je ugovor s Alvesom nakon što je Brazilac priveden.

Potvrdu o raskidu ugovora objavio je meksički klub kratkim saopćenjem predsjednika kluba Leopolda Silve na internetskoj stranici koji kaže da je odluka “donesena iz opravdanih razloga”.

Alves, koji je karijeru počeo u Brazilu u Bahiji, pridružio se Pumasu prošle godine u julu. Prije toga je igrao za Barcelonu, Sao Paulo, Juventus i Paris Saint Germain te Sevillu.

Sa Barcelonom je Alves podigao ukupno 23 pehara. Najtrofejniji je fudbaler u historiji nogometa sa 43 trofeja. Za reprezentaciju Brazila je odigrao 126 utakmice i postigao osam golova.

(A. Balićevac)

 
Dani Alves
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.