25.2.2023. 19:14
0
U Njemačkoj lišen slobode Srbin koji je lažnim novcem kupovao skupocijene satove
Njemačka policija lišila je slobode državljanina Srbije po međunarodnoj potjernici koji je kupovao louksuznu robu sa falsifikovanim novcem.

Mladić je lišen slobode tokom opsežne akcije italijanske, austrijske i njemačke policije nakon što je od jednog austrijskog državljanina falsifikovanim novcem kupio skupocjeni sat.

Srpski državljanin javio se kao zainteresovani kupac na oglas Austrijanca koji je preko interneta prodavao skupocjeni sat.

“Nakon razmijenjenog kupoprodajnog ugovora i fotokopije ličnih dokumenata koje je Srbin poslao Austrijancu pao je dogovor da se nađu u jednom mondenskom restoranu u Italiji kako bi kupac platio i preuzeo sat. Kada se Austrijanac vratio kući shvatio je da je za sat petocifrene vrijednosti dobio bezvrijedan falsifikovan novac.

Srbin prevarant lišen je slobode po međunarodnoj potjernici u Njemačkoj i predat je austrijskim vlastima, a sumnja se da je dio organizovane grupe prevaranata koja se bavi isključivo kupovinom skopocjenih predmeta” pišu austrijski mediji prenosi Blic.

Trenutno se prevarant nalazi u pritvoru u Austriji, a u toku je detaljna istraga povodom ovog incidenta.

Pored toga, mladić se sumnjiči da je učestvovao u drugim sličnim prevarama, te da nije radio sam, odnosno da je imao saučesnike sa kojima je surađivao.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.