24.4.2023. 8:50
0
Cijene nafte prošle sedmice pale više od pet posto
FOTO: ilustracija
Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošle sedmice pale više od 5 posto, nakon četiri sedmice rasta, jer se očekuje slabljenje potražnje, s obzirom da će centralne banke zbog visoke inflacije najvjerovatnije nastaviti podizati kamatne stope.

Cijena barela na londonskom tržištu pala je prošle sedmice 5,4 posto, na 81,66 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 5,6 posto, na 77,87 dolara.

Nakon četiri sedmice rasta cijena zbog očekivanja da će potražnja ojačati, prošle sedmice su cinene pale jer je vrlo izgledno da će američka centralna banka nastaviti povećavati kamatne stope, prenijela je Hina.

Nakon prošlosedmičnog pada, cijene nafte su u minusu od početka godine.

Na londonskom tržištu cijena barela u odnosu na početak godine pala je oko 5, a na američkom oko 3 posto.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.