1.5.2023. 8:51
0
Papa Franjo: Vatikan je uključen u mirovnu misiju u Ukrajini
Papa Franjo rekao je u nedjelju da je Vatikan bio uključen u mirovnu misiju u pokušaju da se okonča sukob između Rusije i Ukrajine, odbivši dati više detalja.


"Spreman sam da uradim sve što treba. Trenutno je u toku misija, ali još nije javna. Kada bude javno, otkriću to“, rekao je papa Franjo novinarima tokom leta kući nakon trodnevne posjete Mađarskoj, javlja Reuters.  

"Mislim da se mir uvijek stvara otvaranjem kanala. Nikada ne možete postići mir kroz zatvaranje. ... Ovo nije lahko”, rekao je.

Papa je dodao da je o situaciji u Ukrajini razgovarao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i sa mitropolitom Ilarionom, predstavnikom Ruske pravoslavne crkve u Budimpešti.

„Na ovim sastancima nismo pričali samo o Crvenkapi. Razgovarali smo o svim tim stvarima. Svi su zainteresovani za put ka miru“, rekao je on. 


(Patria/A.R.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.