8.5.2023. 10:43
0
Ben-Gvir želi ukinuti politiku vraćanja tijela ubijenih Palestinaca

Krajnji desni ministar nacionalne sigurnosti Izraela Itamar Ben-Gvir je pozvao izraelsku vladu da prekine praksu vraćanja tijela ubijenih Palestinaca optuženih za izvođenje napada na Izrael.

Ben-Gvir se odlučio na ovaj potez kratko nakon što je izraelski ministar odbrane Yoav Gallant rekao da zadržavanje tijela nema utjecaja na palestinske oružane grupe.

Izraelska vlada je u petak predala tijela tri Palestinca ubijena u razmjeni vatre s izraelskim snagama na okupiranoj Zapadnoj obali.

Ben-Gvir je u izjavi odluku vlade ocijenio velikom greškom koja će imati ozbiljne posljedice.

"Još uvijek nije kasno da vodimo snažnu i ofanzivnu sigurnosnu politiku", rekao je Ben-Gvir.

U nedjelju je Ben-Gvir bojkotovao sedmični sastanak kabineta u znak protesta zbog vladinih odluka. To je posljednje u nizu neslaganja krajnje desnog ministra i premijera Izraela Benjamina Netanyahua.

Ben-Gvir je u četvrtak najavio da šest poslanika njegove stranke u Knessetu neće glasati za vladine odluke zbog neslaganja s njenim potezima. Posebno je bio ljut zbog, prema njegovom mišljenju, slabog odgovora izraelske vojske na raketnu paljbu iz Gaze nakon smrti zatvorenika Khadera Adnana, koji je štrajkovao glađu.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.