8.6.2023. 16:30
0
Eksplozija u džamiji: Najmanje 11 ubijenih u sjevernom Afganistanu
U eksploziji bombe u četvrtak u džamiji na sjeveru Afganistana poginulo je najmanje 11 ljudi koji su prisustvovali pogrebu talibanskog dužnosnika ubijenog početkom sedmice, saopštilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Prema ministarstvu, u eksploziji u Badakšanu, pokrajini na krajnjem sjeveru koja graniči s Kinom i Tadžikistanom, također je ranjeno više od 30 ljudi.

Među ubijenima je i bivši policijski zapovjednik pokrajine Baghlan, Safiulah Samim.

Ashraf Nael, stanovnik Faizabada, ispričao je da se nalazio u obližnjoj zgradi suda kada je oko 11 sati ujutro čuo eksploziju koju su prigušili zidovi džamije, prije nego su na mjesto nesreće stigla brojna ambulantna kola.

U utorak je Islamska država preuzela odgovornost za atentat na zamjenika guvernera Badakšana.

Talibanske vlasti okomile su se na militante IS-a, skupine odgovorne za više ubojitih napada u urbanim središtima.

IS je u ožujku likvidirao i guvernera sjeverne pokrajine Balkh, javlja Hina.



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.