15.6.2023. 19:21
0
Kanada izdvaja dodatnih 148 miliona dolara za Siriju
Kanadska vlada danas je objavila dodatnih 148,59 miliona dolara za finansiranje humanitarne i razvojne pomoći Siriji.

Od ovog iznosa, najmanje 78,59 miliona dolara biće iskorišteno za pomoć ljudima pogođenim krizom u zadovoljavanju njihovih osnovnih potreba.

To uključuje pružanje pomoći u hrani, zaštitu, vodu, sanitarne i higijenske, te zdravstvene usluge.

Kanada će dodijeliti još 70 miliona dolara regionu, učvršćujući svoje napore da podrži razvojnu pomoć u regionu.

Finansiranje će donijeti promjene koje će osnažiti žene i djevojčice, dodatno unaprijediti rodnu ravnopravnost, poboljšati održivo obrazovanje i bolje integrisati efektivno i odgovorno upravljanje.

Sirijska kriza i dalje pogađa milione ljudi u Siriji i susjednim zemljama, među kojima su Irak, Jordan, Liban, Egipat i Turska, u kojima se nalazi više od 6,8 miliona sirijskih izbjeglica.

"Kanada je posvećena nastavku rada s međunarodnom zajednicom, sa Sirijcima i susjednim zemljama kako bi se kriza okončala održivim političkim rješenjem", navodi se u saopštenju Vlade Kanade.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.