13.7.2023. 19:54
1
Putin: Strani tenkovi gore bolje od vozila sovjetske proizvodnje
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da nove isporuke oružja Ukrajini neće ništa promijeniti na bojnom polju, već će samo dodatno eskalirati sukob.

Putin je u obraćanju na televiziji, nakon završetka samita NATO-a u Viljnusu u utorak i srijedu, istakao da će tenkovi koje zapadne sile budu poslale Ukrajini biti "prioritetne mete" za ruske snage na frontu.

"Strani tenkovi gore bolje od vozila sovjetske proizvodnje", rekao je Putin, a prenosi RIA.

Kako prenosi Reuters, Putin je ponovio da se protivi ulasku Ukrajine u Alijansu, uz objašnjenje da bi to ugrozilo bezbjednost Rusije.

Govoreći o produženju sporazuma o izvozu žita Crni morem, on je rekao da bi Rusija mogla da se povuče iz crnomorskog sporazuma o žitu dok druge strane ne ispune svoja obećanja, prenosi Tanjug.

Sporazum, koji omogućava bezbjedan izvoz ukrajinskog žita i đubriva iz crnomorskih luka, ističe sljedećeg ponedjeljka, podsjeća Reuters.

Moskva je više puta zaprijetila da će blokirati svoje produženje zbog aspekata njegove primjene koji utiču na izvoz iz Rusije.

Putin je istakao da je Rusija u kontaktu sa UN po tom pitanju, ali je rekao i da nije video poruku koju mu je poslao generalni sekretar UN Antonio Gutteres, u kojoj se predlaže kompormis kako bi se produžio sporazum.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.