7.8.2023. 17:06
0
Putin putuje u Tursku: Poznato o čemu će razgovarati sa Erdoganom
FOTO: AP
Očekuje se da će ruski predsjednik Vladimir Putin posjetiti Tursku tokom posljednje sedmice avgusta.

Hurijet piše da će na dnevnom redu razgovora ruskog predsjednika i njegovog turskog kolege biti pitanja koja se odnose na obnavljanje sporazuma o žitu, bilateralne veze, odnose Turske, Azerbejdžana i Jermenije i načine za normalizaciju odnosa Turske i Sirije. Predsjednici Rusije i Turske dogovorili su se u telefonskom razgovoru 2. avgusta da obave pripreme za potencijalni sastanak, podsjeća TASS.

Turski predsjednik Regep Tajip Erdogan je 4. avgusta rekao novinarima da bi Putin mogao da dođe u posjetu Turskoj. Prema njegovim riječima, datum posjete biće određen diplomatskim putem.

Turska je prošlog mjeseca oslobodila petoricu komandanata Azova koje su ruske snage zarobile nakon višemjesečne borbe za lučki grad Marijupolj. Komandanti su oslobođeni razmenom zarobljenika koju je nadzirala Ankara u septembru, ali samo pod uslovom da ostanu u Turskoj do kraja rata.

Kremlj je tada optužio Tursku da je izdala sporazum baš u trenutku kad je Putin najavio da će otići u retku inostranu posetu kod Erdogana.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.