27.8.2023. 18:16
0
Rimske vlasti se bore protiv najezde pacova u Koloseumu
Vlasti u Rimu se bore sa još jednim problemom tokom toplotnog talasa - poduzimaju mjere za borbu protiv najezde pacova oko antičkog amfiteatra.

Turisti su na društvenim mrežama objavili video snimke na kojima se vidi kako glodari lutaju u blizini Koloseuma.

Gradska šefica za sakupljanje otpada, Sabrina Alfonsi, rekla je da je tokom vikenda došlo do “vanredne intervencije” radnika koji su čistili smeće i postavljali zamke.

Alfonsi je rekla da su pacove privukle gomile smeća koje su ostavili turisti, piše BBC.

Nedavni toplotni talasi su pogoršali problem, sa velikim količinama plastičnih boca bačenih oko spomenika, dodala je.

Situacija je sada pod kontrolom, rekla je ona, ali će se operacija nastaviti sljedeće sedmice, a radnici će čistiti zelene površine oko Koloseuma i kanalizaciju gdje su pacovi uobičajeni.

Zvaničnici kažu da u Rimu ima oko sedam miliona pacova, oko dva i po na svakog stanovnika grada.

Grad se takođe već nekoliko godina bori da se nosi sa količinama otpada, sa kantama koje se često ostavljaju da se prepune kao i hrpama smeća koje se bacaju direktno na ulice.


(Admir O.)

Rim
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.