10.9.2023. 20:59
0
Nakon Mirnese i Turkinja se dograbila istog sefa: Policija u Njemačkoj traži ženu (26) koja je ukrala 6 miliona eura
Nadrealna priča dolazi iz Njemačke, naime kurirska kompanija “Prosegur”, poznata po transporterima novca, i čiji je novac ukrala Mirnesa S., ponovo je opljačkana!

Policija u Njemačkoj traži lopova (26), koja je zaposlenica kompanije za transport gotovine. Ona je ukrala šest miliona eura iz poslovnice u Potsdamu. Njen saučesnik (33) je uhapšen.

Prema informacijama BILD-a, krađa je bila dosta laka. Žena je otvorila sef s novcem glavnim ključem, upakovala snopove novca i nestala. Carla Mostertz, portparolka javnog tužilaštva: “Mogu potvrditi krađu, osumnjičeni još nije uhapšen.Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena.

Pljačka se dogodila 2. septembra u prostorijama kompanije Prosegur, preduzeća za transport novca i dragocjenosti. Zaposleni su tek u ponedjeljak 4. septembra primjetili i obavijestili policiju.

Video snimci sa nekoliko nadzornih kamera pokazuju da je 26-godišnjakinja turskog porijekla sa boravkom u Njemačkoj strpala novac u vreće za smeće koje je ponijela sa sobom tokom smjene. Zatim je završila svoje dužnosti i nestala – sa torbama.

Navodi se da su istražitelji na video snimcima prepoznali vozilo saučesnika, trag je vodio do Berlina. U četvrtak oko 3 sata ujutro Volkana.O (turski državljanin) uhapsili su policajci.

Još uvijek nije jasno da li su kod njega pronađeni dijelovi plijena.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.