7.10.2023. 9:07
0
Lukašenko: Amerikanci tjeraju Rusiju da iskoristi nuklearno oružje
Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je u petak da naoružavanjem Ukrajine Sjedinjene Države tjeraju Rusiju na korištenje nuklearnog oružja.

“Stičem utisak – opet kažem da je to moje mišljenje – da Amerikanci guraju Ruse da koriste najstrašnije oružje. Oni naoružavaju Volodimira Oleksandroviča Zelenskog i njegovu vojsku i obezbeđuju rakete dugog dometa. Čak i rakete koje mogu da lete na udaljenosti od 300 km (186 milja)”, rekao je Lukašenko tokom posete vojnom objektu u regionu Bresta. Lukašenko je dodao da će Moskva morati da odgovori ako takav projektil pogodi rusku teritoriju.

Lukašenko je dodao da će Moskva morati da odgovori ako takav projektil pogodi rusku teritoriju.

“Jedan takav napad duboko na rusku teritoriju i odgovor će biti kolosalan. Inače, zašto nam treba ovo (nuklearno) oružje?“, rekao je Lukašenko.

Prema njegovim riječima, raspirivanje tenzija između zemalja moglo bi dovesti do situacije kada će Rusija “izvući crveno dugme i staviti ga na sto”.

Dodao je da se Amerikanci ne boje za svoju sigurnost “jer su preko okeana”, prenosi N1.

(Elmedina H.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.