19.10.2023. 19:04
0
Izraelski vojnici dobili poruku od ministra: “Uskoro ćete vidjeti Gazu iznutra”
FOTO: AFP
Izraelski ministar odbrane Yoav Gallant rekao je vojnicima na granici s Gazom da će uskoro vidjeti Gazu "iznutra", saopćio je njegov ured, što se čini kao sugestija da se kopnena ofanziva približava.

“Sada vidite Gazu iz daljine, uskoro ćete je vidjeti iznutra. Zapovijed će doći”, kazao je Gallant.

Izraelska vojska je tokom vikenda objavila da je spremna za “značajnu” operaciju kopnom, morem i zrakom, ali nije precizirala kada će ofanziva biti pokrenuta.

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu sastao se sa brigadom Golani, jednom od najstarijih u izraelskoj vojsci, na mjestu okupljanja u blizini Gaze.

“Ovdje sam sa golanskim vojnicima iz svih dijelova zemlje. Borili su se kao lavovi i boriće se kao lavovi. Pobijedit ćemo punom snagom. Cijeli narod Izraela je iza vas i mi ćemo zadati oštre udarce našim neprijateljima kako bismo ostvarili pobjedu. Do pobjede”, rekao je Netanyahu.

Sastanak, koji je objavljen na Netanyahuovom računu X, dolazi usred očekivanja da će Izrael uskoro pokrenuti kopneni upad u Gazu.

Inače, Izrael je na udaru velikih kritika i optužbi za ratne zločine zbog granatiranja Gaze i ubistva velikog broja civila, među kojima je i veliki broj djece. Strahuje se da bi, ukoliko krene ofanziva, broj poginulih mogao biti drastično veći, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.