29.10.2023. 20:53
0
Francuska pozvala Izrael da zaštiti Palestince na Zapadnoj obali
FOTO: AP
Francusko ministarstvo vanjskih poslova u nedjelju je reklo da se mora zaustaviti nasilje doseljenika na Zapadnoj obali, koje je nedavno dovelo do ubojstva nekoliko palestinskih civila.

"Francuska poziva izraelske vlasti da poduzmu hitne mjere kako bi zaštitile palestinsko stanovništvo", kaže se u priopćenju.

Pariz je osudio "neprihvatljivo nasilje" i "napade doseljenika koji su doveli do smrti više palestinskih civila posljednjih dana u Kusri i Sawiji, kao i do odlaska više zajednica", kaže se u priopćenju.

"Nasilje doseljenika nad palestinskim stanovništvom sve je češće. Ono je neprihvatljivo i mora prestati", dodaje Quai d'Orsay, pozivajući Izrael da "odmah počne provoditi mjere za zaštitu palestinskog stanovništva".

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.