29.10.2023. 22:04
0
Izrael od Rusije traži da zaštiti njihove državljane: Demonstranti upali na aerodrom, tražili putnike iz Izraela
Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova je zatražio od ruskih vlasti da zaštiti Izraelce u Rusiji nakon vijesti da su propalestinski demonstranti upali na aerodrom u Dagestanu. Oni su održavali proteste zbog slijetanja aviona iz Tel Aviva.

Radi se o aerodromu u glavnom gradu ruske republike Dagestan, Mahačkali. Ona je zatvorena nakon što je ogromna grupa provalila u aerodrom, a potom i na pistu. Incident je potvrdila Rosaviatsia, ruska Kontrola zračnog prometa.

Dodali su da su svi letovi koji su svi letovi koji su trebali stići u Mahačkalu preusmjereni u druge aerodrome.

Ruske novinske agencije su objavile da su ljudi koji su se okupili protestovali protiv izraelske vojne akcije u Gazi, prenosi Sky News.

Snimke, koje još nisu službeno potvrđene, pokazuju ljude kako preskaču ogradu da bi došli do piste. Zasad nema vijesti o povrijeđenim niti o hapšenjima. Ria News javlja da je policija izašla na teren.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova javlja da izraelski ambasador u Moskvi sarađuje s ruskim vlastima.

- Država Izrael ozbiljno gleda na pokušaje ozljeđivanja izraelskih državljana i jevreja bilo gdje - kazali su.

RIA News javlja i da je tužilaštvo pokrenulo istragu zbog kršenja Kaznenog zakona “organiziranjem masovnih nereda praćenih nasiljem“.

(Erna H.) 

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.