23.11.2023. 12:09
0
Izrael pod najvećim napadom iz Libana od početka rata u Gazi
Izrael je u četvrtak objavio da je bio pod najvećim napadom iz Libana od eskalacije sukoba u Gazi 7. oktobra

- Oko 50 projektila ispaljeno je na gradove Gornje Galileje, što je najveće bombardovanje na sjever Izraela - objavio je Radio Izraelske vojske.

Sirene su se oglasile u izraelskim gradovima u blizini libanske granice, a direktno je pogođeno nekoliko kuća u oblasti Manara, bez žrtava.

- Dvije protivtenkovske rakete ispaljene su na stub rasvjete u području Galilee Panhandle. Nije bilo žrtava, ali je nastala šteta - objavio je radio.

U međuvremenu, libanski Hezbollah je objavio da je gađao dvije lokacije pješadijskih okupljališta izraelskih vojnika u sjevernom Izraelu, i to u oblastima Dhayra i Jal al-Alam.

Hezbollah je naveo da je gađao izraelsku vojnu bazu Ein Zeitim sa 48 raketa Katyusha u sjevernom izraelskom gradu Safedu.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.