30.11.2023. 10:44
0
Izraelski ministar otkrio detalje napada u Jerusalemu, krivi pripadnike Hamasa
FOTO: AFP
Izraelski ministar za nacionalnu sigurnost Itamar Ben Gvir kaže da su dvojica napadača u Jerusalemu pripadnici Hamasa i da su bili stanovnici istočnog Jerusalema.

"To su očito Hamasovi operativci, koji ovdje govore s dva glasa, jednim glasom takozvanog prekida vatre i drugim glasom terora", rekao je Gvir koji se obraćao novinarima na mjestu napada.

Dodao je da napad pokazuje važnost podjele oružja civilima u Izraelu.

Ben Gvir je lično nadgledao distribuciju hiljada novih pušaka doseljenicima na okupiranoj Zapadnoj obali od 7. oktobra, kad jd Hamas izveo smrtonosni napad u Izraelu.

Podsjetimo, tri osobe su ubijene u Jerusalemu, prema izraelskim zvaničnicima, koji kažu da su dvojicu napadača ubili policija i jedan naoružani civil.

Dvojica naoružanih napadača navodno su otvorila vatru na autobuskoj stanici tokom jutarnje špice.

Služba hitne pomoći kaže da je najmanje šest osoba povrijeđeno, neki kritično, prenosi BBC.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.